Obilježavanje 17. godišnjice pristupanja Republike Hrvatske Ujedinjenim narodima

Zagreb, 21. svibanj 2009.

Povodom 17. godišnjice primanja Republike Hrvatske u članstvo Ujedinjenih naroda i prve godišnjice svoga djelovanja, Hrvatsko Društvo za Ujedinjene Narode na osebujan će način predstaviti rad i djelovanje Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda.

HDUN – Hrvatsko društvo za Ujedinjene narode s osobitim zadovoljstvom najavljuje da će u četvrtak, 21. svibnja, u Velikoj dvorani Matice hrvatske, Strossmayerov trg 4, s početkom u 11 sati biti održana simulacija rada Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda na temu „Borba protiv piratstva“.

U dvosatnoj simulaciji zasjedanja Vijeća sigurnosti UN-a, predstavnici veleposlanstava Austrije, Francuske, Japana*, Kine*, Libije*, Rusije*, S.A.D.-a, Turske, i Velike Britanije, te MVPEI RH izložit će svoje stavove i raspravljati na temu borbe protiv piratstva te odgovarati na pitanja publike. Raspravu će moderirati Predsjednik HDUN-a Joško Klisović. Radni jezik simulacije je engleski.

Zanima li vas kakav će biti odgovor međunarodne zajednice na sve veći problem piratstva, što članice Vijeća sigurnosti UN-a – najznačajnijeg UN-ovom tijela, misle o ovoj temi te kakva je, i je li dostatna, postojeća pravna regulativa na ovom području – dođite i otkrijte sami!

Iskoristite ovu jedinstvenu priliku – poslušajte uživo predstavnike država koje odlučuju o najvažnijim pitanjima na globalnoj razini, i doznajte nešto više o Vijeću sigurnosti i borbi protiv piratstva!

Veselimo se vašem dolasku!

Posted in Novosti.