Otvoren natječaj za polaznike UN Akademije 2011.

17. listopada 2010.
Hrvatsko društvo za Ujedinjene narode (HDUN) objavljuje natječaj za polaznike drugog izdanja obrazovnog programa UN Akademija, koji se provodi u suradnji s Diplomatskom akademijom Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske i uz potporu Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj.

Cilj je programa upoznati polaznike sa sustavom i radom Ujedinjenih naroda, s posebnim naglaskom na ulogu Ujedinjenih naroda u pogledu klimatskih promjena. Po završetku programa, sudionici će vladati temeljnim znanjima o sustavu i donošenju odluka u UN-u, značenju UN-a u rješavanju nekih od najznačajnijih globalnih pitanja današnjice te odnosu između UN-a, drugih međunarodnih organizacija i vlada država članica u postizanju dogovorenih ciljeva i mjera.

UN Akademija je osmišljena kao ciklus od deset predavanja podijeljenih u dva modula:

Sustav i organizacija Ujedinjenih naroda
UN i klimatske promjene

Predavači UN Akademije su vodeći hrvatski stručnjaci i praktičari međunarodnih odnosa s bogatim iskustvom rada s UN-om i pitanjima kojima se UN bavi.

Predavanja će se održavati jednom tjedno, u načelu srijedom od 17.00 do 19.00 sati u prostorijama Diplomatske akademije MVPEI RH, Petretićev trg 2, Zagreb. Promjene termina održavanja moguće su ovisno o dostupnosti predavača. Predavanja će započeti sredinom siječnja 2011. Za više informacija o rasporedu predavanja, posjetite web stranicu HDUN-a www.una-croatia.org.

Pravo prijave na natječaj za pohađanje UN Akademije imaju svi državljani Republike Hrvatske do navršenih 35 godina starosti. Selekciju kandidata izvršit će Selekcijski odbor temeljem sljedećih kriterija:

Izražen interes za međunarodne odnose i/ili UN
Akademski uspjeh ili uspješan profesionalni razvoj
Visok stupanj osobne motivacije za daljnje prenošenje i/ili primjenu stečenih znanja
Dobro poznavanje engleskog jezika

Na temelju ocjene pristiglih prijava, Selekcijski će odbor najuspješnije kandidate pozvati na razgovor među kojima će, nakon selekcijskih intervjua, odabrati 25 polaznika druge generacije UN Akademije. Po završetku programa, polaznicima će biti uručeni certifikati o sudjelovanju, uz uvjet da je polaznik/ca sudjelovao/la u minimalno sedam predavanja. Sudjelovanje u UN Akademiji je besplatno.

Prijave za UN Akademiju moraju sadržavati životopis i pismo motivacije (do 300 riječi) na hrvatskom jeziku. Prijave molimo poslati e-mailom na info@una-croatia.org do 30. listopada 2010. Prijave pristigle nakon navedenog roka neće se razmatrati.

Ovogodišnja se UN Akademija nadovezuje na uspješan prošlogodišnji program, koji je privukao veliki broj kvalitetnih prijava te je ocijenjen najvišim ocjenama od strane polaznika.

Rezultati selekcije će biti objavljeni sredinom prosinca 2010. na web stranici HDUN-a www.una-croatia.org. Svi će kandidati biti obaviješteni o rezultatima natječaja.

Posted in Novosti.