Otvoren natječaj za polaznike UN Akademije 2013.

Zagreb, 21. prosinca 2012.

Hrvatsko društvo za Ujedinjene narode (HDUN) objavljuje natječaj za polaznike obrazovnog programa UN Akademija, koji se provodi u suradnji s Diplomatskom akademijom Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

Cilj je programa upoznati polaznike sa sustavom i radom Ujedinjenih naroda, jednog od najvažnijih aktera u međunarodnim odnosima. Po završetku programa, sudionici će vladati temeljnim znanjima o sustavu i donošenju odluka u UN-u, značenju UN-a u rješavanju nekih od najznačajnijih globalnih pitanja današnjice te odnosu između UN-a, drugih međunarodnih organizacija i vlada država članica u postizanju dogovorenih ciljeva i mjera.

UN Akademija je osmišljena kao ciklus od deset dvosatnih predavanja podijeljenih u dva modula:

Sustav i organizacija Ujedinjenih naroda
Ujedinjeni narodi, međunarodne organizacije i ljudska prava

Predavači UN Akademije su vodeći hrvatski stručnjaci i praktičari međunarodnih odnosa s bogatim iskustvom rada s UN-om i pitanjima kojima se UN bavi.

Predavanja će se održavati jednom tjedno, srijedom od 17:00 do 19:00 sati (napomena: moguće su promjene termina ovisno o raspoloživosti predavača) u prostorijama Diplomatske akademije, Petretićev trg 2, Zagreb. Predavanja započinju u srijedu, 30. siječnja i trajat će do sredine travnja 2012. godine. Za više informacija o rasporedu predavanja, posjetite mrežnu stranicu HDUN-a www.una-croatia.org.

Pravo prijave na natječaj za pohađanje UN Akademije imaju svi državljani Republike Hrvatske i osobe s odobrenim privremenim boravkom u Republici Hrvatskoj u dobi do 35 godina. Selekciju kandidata izvršit će Selekcijski odbor temeljem sljedećih kriterija:

Izražen interes za međunarodne odnose i/ili UN
Akademski uspjeh ili uspješan profesionalni razvoj
Visok stupanj osobne motivacije za daljnje prenošenje i/ili primjenu stečenih znanja
Dobro poznavanje engleskog jezika

Na temelju pristiglih prijava, Selekcijski će odbor odabrati 25 polaznika četvrte generacije UN Akademije. Po završetku programa, polaznicima će biti uručeni certifikati o sudjelovanju, uz uvjet da je polaznik sudjelovao u minimalno sedam predavanja. Sudjelovanje u UN Akademiji je besplatno.

Prijave za UN Akademiju moraju sadržavati životopis i pismo motivacije (do 300 riječi) na hrvatskom jeziku. Prijave molimo poslati e-mailom na info@una-croatia.org do 11. siječnja 2013. godine. Prijave pristigle nakon tog roka neće se razmatrati.

Rezultati selekcije bit će objavljeni 25. siječnja 2013. godine na mrežnoj stranici HDUN-a www.una-croatia.org

Posted in Novosti.