Završni panel i svečano zatvaranje pete UN Akademije

Zagreb, 5. lipanj 2014. – U Kući Europe panelom „UN, EU i Hrvatska na međunarodnoj globalnoj sceni“ završila je ovogodišnja, peta po redu UN Akademija koju organizira Hrvatsko društvo za Ujedinjene narode (HDUN) uz podršku Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

U panelu usmjerenom na poziciju Europske unije u Ujedinjenim narodima, a time i Republike Hrvatske, sudjelovali su mr. sc. Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj, dr. sc. Mladen Andrlić, načelnik Sektora za diplomatsko i europsko usavršavanje i pripreme (MVEP),  prof. dr. sc. Davorin Lapaš, redoviti profesor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i stručnjak za međunarodno pravo,  prof. dr. sc. Goran Bandov, prodekan Visoke škole međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld i g. Budimir Lončar, predsjednik savjeta Predsjednika Republike Hrvatske za vanjsku politiku i međunarodne odnose. Moderatorica panel diskusije bila je dr. sc. Gianna Lusa s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i članica Kluba za Javnu diplomaciju Hrvatskog društva za Ujedinjene narode.

Nakon zanimljive rasprave dr. sc. Mladen Andrlić, g. Budimir Lončar i g. Alan Kečkeš, voditelj UN Akademije i potpredsjednik HDUN-a uručili su ovogodišnjim polaznicima certifikate o pohađanju UN Akademije.

Hrvatsko društvo za Ujedinjene narode zahvaljuje svim predavačima i polaznicima na uzajamnom interesu i aktivnom sudjelovanju koje ovaj program čini tako posebnim i zanimljivim.

Posted in Novosti.