Svečano otvaranje UN Akademije 2015.

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova RH mr. sc. Joško Klisović otvorio je u Zagrebu, 1. travnja, šestu UN Akademiju, specijalistički obrazovni program kojeg tradicionalno organiziraju Hrvatsko društvo za Ujedinjene narode i Diplomatska akademija Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Predavanjem zamjenika ministrice vanjskih i europskih poslova RH mr. sc. Joška Klisovića u Zagrebu, 1. travnja o.g., otvorena je ovogodišnja UN Akademija. Ovaj specijalistički obrazovni program održava se šestu godinu zaredom, a polaznike su uvodno pozdravili predstavnici suorganizatora – voditelj projekta i potpredsjednik Hrvatskog društva za Ujedinjene narode g. Alan Kečkeš, i dr. sc. Mladen Andrlić, načelnik Sektora za diplomatsko i europsko usavršavanje i pripreme MVEP RH.

Program pohađa tridesetak polaznika, redom mlađi zaposlenici iz javnog i privatnog sektora te studenti poslijediplomskih studija odabrani putem javnog natječaja između više od 200 kandidata. U ciklusu od deset predavanja upoznat će se s temeljnim znanjima o sustavu i radu Ujedinjenih naroda, procesu donošenja odluka, značenju UN u rješavanju važnih globalnih pitanja, te odnosima između UN, drugih međunarodnih organizacija i vlada država članica. U općem dijelu programa pruža se uvid u temeljnu strukturu i tijela UN, dok se poseban ciklus predavanja na izabranu aktualnu temu ove godine bavi odnosima i vezama UN i pitanjima energetske sigurnosti.

Predavači su vodeći hrvatski stručnjaci za međunarodne odnose s bogatim iskustvom rada u okvirima UN-a, napose iz MVEP-a i drugih tijela državne uprave RH, akademske zajednice, kao i međunarodnih organizacija u Republici Hrvatskoj.

Posted in Novosti.