Članovi MUN kluba posjetili Europski parlament u Strasbourgu

Od 12. do 14. prosinca članovi Model UN kluba Hrvatskog društva za Ujedinjene Narode su pod vodstvom potpredsjednika HDUN-a Alana Kečkeša posjetili Strasbourg, sjedište Europskog parlamenta. Ovo studijsko putovanje organizirano je na poziv zastupnika u Europskom parlamentu Davora Škrleca, člana kluba zastupnika Zelenih/ESS-a.

Članovi MUN kluba imali su priliku upoznati se sa gospodinom Škrlecom i razgledati zgradu Europskog parlamenta uz prisustvovanje plenarnoj sjednici. U okviru posjeta održalo se i predavanje o institucijama Europske unije i njihovom radu, a govorilo se i o trenutnim ciljevima i zadacima koje tijela EU-a nastoje provesti, sa svrhom da se posjetitelje dodatno informira i pobliže uputi u rad i funkcioniranje Europske unije. Uz članove naše udruge, u posjetu su sudjelovali i predstavnici Pokreta otoka, studentska udruga Erudio s Ekonomskog fakulteta u Osijeku, FORa Zeleni prozor, Akademija regionalnoga razvoja i fondova EU, i drugi. Na upoznavanju sa zastupnikom Škrlecom, predstavnik svake udruge predstavio je njihov rad i dosadašnja postignuća kao i programe i ciljeve za buduće djelovanje, što je u ime HDUN-a učinila voditeljica MUN kluba Lucija Kundid.

Model UN klub Hrvatskog društva za Ujedinjene narode u 2017. godini organizirat će drugo izdanje Zagreb International Model United Nations (ZAGiMUN) konferencije o zajedničkoj odgovornosti, a delegacije kluba sudjelovat će i na nekoliko Model United Nations konferencija u inozemstvu. Svi zainteresirani mogu se javiti voditeljici MUN kluba Luciji Kundid (lucija.kundid@una-croatia.org) za više informacija o ZAGiMUN-u i aktivnostima članova.

Posted in Uncategorized.