Poziv na radionicu “Obrazovanje za globalnu odgovornost” svim zainteresiranim organizacijama koje rade s mladima

Hrvatsko društvo za Ujedinjene narode organizira radionicu „Obrazovanje za globalnu odgovornost“ s temom predstavljanja UN-ovih ciljeva održivog razvoja u četvrtak, 29. lipnja 2017. godine u Privatnoj umjetničkoj gimnaziji. Radionica je namijenjena svim zainteresiranim organizacijama koje rade s mladima: osnovnim i srednjim školama, udrugama i drugim zainteresiranim organizacijama.

Radionica će se održati kao dio aktivnosti Erasmus+ projekta pod nazivom „Obrazovanje za globalnu odgovornost“. Hrvatsko društvo za Ujedinjene narode partner je ovog projekta zajedno s još deset organizacija iz Europske unije, a cijeli projekt se financira u okviru programa Erasmus+ u dijelu Ključne aktivnosti 2 – Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse. Cilj projekta je promocija Globalnih ciljeva održivog razvoja (tzv. SDGs – Sustainable Development Goals) mladim osobama u dobi od 13-21 godine kako bi se povećalo njihovo razumijevanje aktualnih problema, razvio osjećaj odgovornosti za svijet u kojem žive, ali i kako bi ih se potaknulo na aktivno sudjelovanje na lokalnoj i globalnoj razini. Te će se vještine pokušati ojačati kroz integraciju obrazovanja za globalnu odgovornost u školama i udrugama/organizacijama mladih.

Na radionici će sudionici imati priliku upoznati se s Globalnim ciljevima održivog razvoja te načinima na koji te ciljeve mogu prenijeti mladima. Konkretnije, sudionicima će se predstaviti tzv. Method Box, u kojem se nalazi više od 40 radionica o ovoj temi. Svaka organizacija koja provede minimalno 10 radionica iz Method box-a dobit će međunarodni certifikat i biti na popisu organizacija koje svojim primjerom pokazuju važnost razvijanja globalne odgovornosti mladih.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane škole, udruge i organizacije da se odazovu radionici te da svojim aktivnim sudjelovanjem pridonesu razvijanju svijesti o globalnoj odgovornosti mladih i osposobe ih za zajedničko rješavanje izazova suvremenog svijeta. Za sve sudionike osiguran je ručak i osvježenje u pauzi, kao i potvrda o sudjelovanju.

Prijave se vrše putem ove poveznice najkasnije do 22. lipnja 2017. godine. Za sva dodatna pitanja slobodno se obratite Ružici Jurčević na: ruzica.jurcevic@una-croatia.org

Posted in Uncategorized.