Dodijeljena uvjerenja polaznicima UN Akademije

Svečanom dodjelom uvjerenja i okruglim stolom “Geopolitika i diplomacija”, održanim u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, završila je deseta po redu UN Akademija u organizaciji Hrvatskog društva za Ujedinjene narode (HDUN) uz podršku Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

Svečanu dodjelu uvjerenja vodio je voditelj UN Akademije i suvoditelj Kluba za Globalne ciljeve održivog razvoja (SDGs) Hrvatskog društva za Ujedinjene narode, g. Zoran Pamić, a prigodne govore održali su doc. dr. sc. Petar Popović, predsjednik Hrvatskog društva za Ujedinjene narode, dr. sc. Lada Muraj, načelnica Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH te mr. sc. Zdravka Bušić, državna tajnica za političke poslove Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, osvrnuvši se na deset godina uspješne suradnje Diplomatske akademije MVEP-a i HDUN-a u organizaciji UN Akademije.

U sklopu ovogodišnje UN Akademije pod naslovom “Ujedinjeni narodi i suvremeni sigurnosni izazovi” održano je 14 susreta, a program je uspješno završilo 30 polaznika. Uvaženi gosti dodijelili su polaznicima uvjerenja o uspješnom završavanju programa, a grupnim fotografijama službeno je zaključen program desete UN Akademije.

Nakon službenog završetka programa i dodjele uvjerenja, u prostorijama Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH održan je okrugli “Geopolitika i diplomacija” na kojem su sudjelovali mr. sc. Zdravka Bušić, državna tajnica za političke poslove u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova RH, prof. dr. sc. Ivan Šimonović, bivši minister pravosuđa i bivši pomoćnik glavnog tajnika UN-a za ljudska prava, gospodin Hidajet Biščević, bivši državni tajnik u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova RH i bivši glavni tajnik Regionalnog vijeća za suradnju te gospodin Damir Župan, načelnik Sektora za UN i međunarodne organizacije Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH.

Hrvatsko društvo za Ujedinjene narode ovim se putem zahvaljuje ovogodišnjim predavačima i polaznicima na aktivnom sudjelovanju i svakom budućem promicanju načela Povelje UN-a u javnom dijalogu.

Fotografije sa svečane dodjele uvjerenja možete pronaći na ovoj poveznici.

Otvaranje natječaja za 11. generaciju polaznika obrazovnog programa UN Akademije planira se sredinom siječnja 2020. godine.

 

Posted in Novosti.