UN Akademija

Hrvatsko društvo za Ujedinjene narode svake godine u suradnji s Diplomatskom akademijom Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske organizira i provodi obrazovni program pod nazivom UN Akademija. UN Akademija je osmišljena kao ciklus od desetak dvosatnih predavanja podijeljenih u dva modula s pripadajućim radionicama, a o krovnoj temi godišnjeg programa odlučuje Predsjedništvo Hrvatskog društva za Ujedinjene narode. Na temelju javnog natječaja i objavljenih kriterija Selekcijski odbor donosi odluku o odabiru polaznika svake generacije.
Cilj je programa upoznati polaznike sa sustavom i radom Ujedinjenih naroda, jednog od najvažnijih aktera u međunarodnim odnosima. Po završetku programa, sudionici vladaju temeljnim znanjima o sustavu i donošenju odluka u UN-u, značenju UN-a u rješavanju nekih od najznačajnijih globalnih pitanja današnjice te odnosu između UN-a, drugih međunarodnih organizacija i vlada država članica u postizanju dogovorenih ciljeva i mjera. Predavači UN Akademije su vodeći hrvatski stručnjaci i praktičari međunarodnih odnosa s bogatim iskustvom rada s UN-om i pitanjima kojima se UN bavi.
Natječaj za polaznike objavljuje Hrvatsko društvo za Ujedinjene narode krajem siječnja na svojim službenim internetskim stranicama.