Svečano zatvaranje devete UN Akademije – Ujedinjeni narodi i kultura

U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske svečanom dodjelom uvjerenja završila je deveta po redu UN Akademija u organizaciji Hrvatskog društva za Ujedinjene narode (HDUN) uz podršku Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske. Ovogodišnja UN Akademija pod nazivom “Ujedinjeni narodi i kultura” posvećena je Europskoj godini kulturne baštine koja se obilježava na razini Europske unije.

Svečanu dodjelu otvorio je voditelj UN Akademije i potpredsjednik Hrvatskog društva za Ujedinjene narode, g. Riki Pahlić osvrnuvši se na devet godina uspješne suradnje Diplomatske akademije MVEP-a i HDUN-a u organizaciji UN Akademije koja je postala prepoznatljiv edukativni program.

Okupljenima se u ime Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH obratila uvažena gošća svečanog zatvaranja devete UN Akademije, mr. sc. Zdravka Bušić, državna tajnica za političke poslove Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH. U svojem govoru istaknula je kvalitetu programa ovogodišnje UN Akademije te suradnju HDUN-a i MVEP-a i polaznicima ukazala na važnost međunarodnih organizacija, a posebno Ujedinjenih naroda, za Republiku Hrvatsku.

Podjelom uvjerenja i grupnim fotografijama službeno je zaključen program devete UN Akademije, a Hrvatsko društvo za Ujedinjene narode ovim se putem zahvaljuje ovogodišnjim predavačima i polaznicima na aktivnom sudjelovanju i svakom budućem promicanju načela Povelje UN-a u javnom dijalogu.

Otvaranje natječaja za jubilarnu, 10. generaciju polaznika obrazovnog programa UN Akademije planira se početkom 2019. godine.

Posted in Uncategorized.