Otvoren natječaj za polaznike UN Akademije 2012.

Zagreb, 7. studenog 2011.

Hrvatsko društvo za Ujedinjene narode (HDUN) objavljuje natječaj za polaznike obrazovnog programa UN Akademija, koji se provodi u suradnji s Diplomatskom akademijom Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske i uz potporu Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj.

Cilj programa je upoznati polaznike sa sustavom i radom Ujedinjenih naroda, s posebnim naglaskom na međunarodni financijski sustav te međunarodne financijske instutucije kao specijalizirane agencije Ujedinjenih naroda. Po završetku programa, sudionici će vladati temeljnim znanjima o sustavu i donošenju odluka u UN-u, značenju UN-a u rješavanju nekih od najznačajnijih globalnih pitanja današnjice te odnosu između UN-a, drugih međunarodnih organizacija i vlada država članica u postizanju dogovorenih ciljeva i mjera.

UN Akademija je osmišljena kao ciklus od dvanaest predavanja podijeljenih u dva modula:

Sustav i organizacija Ujedinjenih naroda
UN i međunarodni financijski sustav

Predavači UN Akademije su vodeći hrvatski stručnjaci i praktičari međunarodnih odnosa s bogatim iskustvom rada s UN-om i pitanjima kojima se UN bavi.

Predavanja će se održavati jednom tjedno, u načelu srijedom od 17.00 do 19.00 sati u prostorijama Diplomatske akademije MVPEI RH, Petretićev trg 2, Zagreb. Promjene termina održavanja moguće su ovisno o dostupnosti predavača. Predavanja će započeti krajem siječnja 2012. Za više informacija o rasporedu predavanja, posjetite web stranicu HDUN-a www.una-croatia.org.

Pravo prijave na natječaj za pohađanje UN Akademije imaju svi državljani Republike Hrvatske do navršenih 35 godina starosti. Selekciju kandidata izvršit će Selekcijski odbor temeljem sljedećih kriterija:

Izražen interes za međunarodne odnose i/ili UN
Akademski uspjeh ili uspješan profesionalni razvoj
Visok stupanj osobne motivacije za daljnje prenošenje i/ili primjenu stečenih znanja
Dobro poznavanje engleskog jezika

Na temelju ocjene pristiglih prijava, Selekcijski će odbor najuspješnije kandidate pozvati na razgovor među kojima će, nakon selekcijskih intervjua, odabrati 25 polaznika treće generacije UN Akademije. Po završetku programa, polaznicima će biti uručeni certifikati o sudjelovanju, uz uvjet da je polaznik/ca sudjelovao/la u minimalno devet predavanja. Sudjelovanje u UN Akademiji je besplatno.

Prijave za UN Akademiju moraju sadržavati životopis i pismo motivacije (do 300 riječi) na hrvatskom jeziku. Prijave molimo poslati e-mailom na info@una-croatia.org do 21. studenog 2011. Prijave pristigle nakon navedenog roka neće se razmatrati.

UN Akademija održava se treću godinu za redom, te se njezin program nadovezuje na prethodna dva uspješna programa, koji su privukli veliki broj kvalitetnih prijava i ocijenjeni su najvišim ocjenama od strane polaznika.

Rezultati selekcije će biti objavljeni sredinom siječnja 2012. na web stranici HDUN-a www.una-croatia.org. Svi će kandidati biti obaviješteni o rezultatima natječaja.

Posted in Novosti.