Svečano obilježavanje 10. godišnjice osnivanja Hrvatskog društva za Ujedinjene narode

U petak, 26. listopada 2018., Hrvatsko društvo za Ujedinjene narode obilježilo je deseti rođendan u dvorani rektorata zagrebačkog Sveučilišta. Obljetnici su nazočili sadašnji članovi predsjedništva te Nadzornog odbora HDUN-a, bivši predsjednici udruge g. Ivan Šimonović i g. Joško Klisović, predstavnici Ministarstva vanjskih i europskih poslova, uključujući i državnu tajnicu Zdravku Bušić te ostali članovi udruge i partnerskih organizacija.
Predsjednik HDUN-a, Petar Popović, je uvodnim govorom pozdravio sve nazočne, istaknuvši važnost angažmana mlađih generacija u nadolazećim aktivnostima, a u kratkom video uratku prezentiran je desetogodišnji rad udruge i dosadašnja dostignuća. U nastavku su se prigodnim govorom obratili nazočnima i bivši predsjednici udruge te državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova gđa Zdravka Bušić, a svi su zajedno naglasili značaj HDUN-a za razvoj hrvatskog društva. Za svoj angažman i rad u udruzi bivšim predsjednicima udruge uručene su i zahvalnice, a nakon službenog dijela slijedio je nastavak druženja uz prigodni domjenak.
Hrvatsko društvo za Ujedinjene narode čestita i zahvaljuje svim svojim članicama i članovima na predanosti i ustrajnosti u promicanju vrijednosti i načela Povelje UN-a, koji će biti naša nit vodilja i u idućem desetljeću.
Posted in Novosti.