Obilježen 6. Međunarodni dan sporta za razvoj i mir

Na inicijativu Međunarodnog olimpijskog odbora i UN-a, 2013. godine Opća skupština UN-a proglasila je 6. travnja Međunarodnim danom sporta za razvoj i mir. Ove godine, šesti puta po redu, u suradnji Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatske olimpijske akademije te Hrvatskog društva za Ujedinjene narode obilježen je Međunarodni dan sporta za razvoj i mir u subotu, 6. travnja 2019. godine. Tim povodom održani su turniri u malom nogometu i košarci 3 na 3, ali i rekreativni stolni tenis te bubble football.

Nakon pozdravnih govora svi sudionici su potpisali certifikate obećanja za stvaranje partnerstva u postizanju Globalnih ciljeva održivog razvoja. Uslijedilo je zajedničko fotografiranje s podizanjem bijelih kartona, kojima se simbolično podržala međunarodna akcija “White Card”. Ova akcija usmjerena je prema mirovnim naporima u svijetu, a podržali su je i rukometaši PPD Zagreba, Marijo Možnik i Lino Červar. Drugu godinu u nizu, a u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem i Isusovačkom službom za izbjeglice, održana je akcija prikupljanja higijenskih i prehrambenih potrepština za tražitelje azila i azilante.

Nakon toga održana je revijalna utakmica malog nogometa u kojoj su hrvatski Olimpijci slavili protiv Zagrebačkog rukometnog saveza rezultatom 7:5. Na ukupno tri terena paralelno su održani turniri u malom nogometu u kojem su sudjelovali Zagrebački rukometni savez, Hrvatski Crveni križ, Red Cross All Stars, kazalište Kerempuh, Svjetski savez mladih Hrvatska, Forum mladih udruge Prsten, Isusovačka služba za izbjeglice te Mags bar koji je na kraju odnio i pobjedu u turniru dok su u košarkaškom turniru sudjelovali ekipe: 2-2-1, U3Napolis, HDUN te pobjednici turnira – Klub američkog nogometa Zagreb Patriots.

Fotografije s obilježavanja Međunarodnog dana sporta za razvoj i mir možete pogledati na ovoj poveznici, a video na ovoj poveznici.

Posted in Novosti.