Sportaši podržali #WhiteCard online kampanju

Sukladno novonastaloj zdravstvenoj situaciji te mjerama u borbi protiv korona virusa koje su na snazi, Međunarodni dan sporta za razvoj i mir ove godine obilježen je online i to putem uključivanja u #WhiteCard međunarodnu kampanju.

Vjerujući kako sport može pomoći u oblikovanju bolje budućnosti te kao referenca na žuti i crveni karton u svijetu sporta, #WhiteCard kampanja poziva na stvaranje stvarnih promjena i predanosti mirovnim naporima diljem svijeta. Podizanjem bijelog kartona, u kampanju su se ove godine uključili: taekwondoašica Kristina Tomić, rukometni reprezentativac Marin Šipić, glumac Hrvoje Kečkeš te streljašica Snježana Pejčić.

Svijet sporta zasigurno se našao u novim izazovnim okolnostima, no zajedničkom suradnjom između Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatske olimpijske akademije i Hrvatskog društva za Ujedinjene narode, još jednom je dokazano kako su Globalni ciljevi održivog razvoja do 2030. popis zadaća koje svatko od nas može ostvariti i najmanjim djelima. Sada već tradicionalno, obilježavanje Međunarodnog dana sporta za razvoj i mir, ispunjava cilj br. 17 Partnerstvo za ciljeve.

Ovim putem još jednom svima zahvaljujemo na sudjelovanju u #WhiteCard kampanji te vas pozivamo da svojim djelovanjima zajedno doprinosimo ostvarivanju ovih ciljeva za bolje sutra.

Posted in Novosti.