Svečano otvaranje UN Akademije 2017.

Pomoćnik ministra vanjskih i europskih poslova RH g. Amir Muharemi otvorio je u Zagrebu, 15. ožujka, osmu UN Akademiju, specijalistički obrazovni program kojeg tradicionalno organiziraju Hrvatsko društvo za Ujedinjene narode i Diplomatska akademija Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Osma UN Akademija otvorena je u prostorijama Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova razgovorom pomoćnika ministra vanjskih i europskih poslova RH g. Amira Muharemia s polaznicima UN Akademije na temu Ujedinjenih naroda i migracijskih izazova. Polaznike su uvodno pozdravili predstavnici suorganizatora – dr. sc. Mladen Andrlić, načelnik Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova, voditelj projekta i glavni tajnik Hrvatskog društva za Ujedinjene narode g. Riki Pahlić, i dr. sc. Petar Popović, predsjednik Hrvatskog društva za Ujedinjene narode.

Program pohađa tridesetak polaznika, redom mlađi zaposlenici iz javnog i privatnog sektora te studenti diplomskih i poslijediplomskih studija odabrani putem javnog natječaja između više od 150 kandidata. U ciklusu od deset predavanja upoznat će se s temeljnim znanjima o sustavu i radu Ujedinjenih naroda, procesu donošenja odluka, značenju Ujedinjenih naroda u rješavanju važnih globalnih pitanja, te odnosima između UN-a, drugih međunarodnih organizacija i vlada država članica. U općem dijelu programa pruža se uvid u temeljnu strukturu i tijela UN-a, dok se poseban ciklus predavanja na izabranu aktualnu temu ove godine bavi odnosima i vezama Ujedinjenih naroda i migracijskih izazova.

Predavači su vodeći hrvatski stručnjaci za međunarodne odnose s bogatim iskustvom rada u okvirima Ujedinjenih naroda, napose iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova i drugih tijela državne uprave RH, akademske zajednice, kao i međunarodnih organizacija u Republici Hrvatskoj.

Posted in Uncategorized.