Veleposlanik pri Svetoj Stolici Neven Pelicarić i predsjednik UNUO-a Vedran Habel u “Gastrodiplomatskim delicijama” našeg Kluba za javnu diplomaciju

21. lipnja 2019., u organizaciji Kluba za javnu diplomaciju HDUN-a, a pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, nastavljen je serijal pod nazivom “Gastrodiplomatske delicije” svečanom večerom u tri slijeda za 50-ak uzvanika.

Uz suorganizatora Vedrana Habela i članove njegove jedinstvene udruge koja osposobljava osobe s posebnim potrebama – Udruge nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja, kuhače se primio i hrvatski veleposlanik pri Svetoj Stolici Neven Pelicarić koji je istodobno održao zanimljivo predavanje o ulozi kulinarstva u diplomaciji pri čemu je iznio niz osobnih iskustava.
Serijal  Kluba za javnu diplomaciju HDUN-a “Gastrodiplomatske delicije” uspio je i ovaj put predstaviti iz jednog novog kuta moć i ulogu gastronomije u svijetu danas. I to kao poznato staro oruđe vrsnih diplomata, o čemu je svjedočio veleposlanik Pelicarić,ali i kao način predstavljanja i prepoznavanja Hrvatske u svijetu zahvaljujući radu jedne unikatne udruge. Pod palicom energičnog i ustrajnog profesora Habela koji ruši barijere i predrasude o osobama s posebnim potrebama vrijedne ruke članova UNUO-a,  koji su već oduševili posjetitelje prvih “Gastrodiplomatskih delicija” u Europskom domu u veljači, pobrali su veliki pljesak i ovaj put!
Sinergija svega navedenog oduševila je naše uvažene goste koje je na samom početku prigodno pozdravio domaćin fra Tomislav Glavnik, gvardijan samostana Svetog Duha u Zagrebu gdje se večera održala.
I za kraj,otkrivamo što je bilo na jelovniku!
Za predjelo je servirana juha od graška s tortelinima od zlevanke, glavno jelo bila je hobotnica na tribunjski također sa zlevkom i za desert torta od kukuruznog brašna i badema s kruškama
Posted in Novosti.