Početak kampanje za Međunarodni dan sporta za razvoj i mir

Hrvatska olimpijska akademija, Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatsko društvo za Ujedinjene narode i ove godine udružili su snage u organizaciji obilježavanja Međunarodnog dana sporta za razvoj i mir. Višegodišnja suradnja višestruko je urodila plodom, što je vidljivo iz činjenice da je upravo hrvatska inačica ovog dana bila nominirana za Peace and Sport Awards u kategoriji April6 Initiative of the Year.

Ove godine, hvalevrijednoj inicijativi priključio se i Hrvatski rukometni savez pa su nakon zajedničkog potpisa Sporazuma kao simboličan znak početka obilježavanja fotografirali cijelu momčad hrvatske rukometne reprezentacije s bijelim kartonima u sklopu White Card globalne kampanje.

S obzirom na okolnosti i nemogućnost održavanja okupljanja s velikim brojem sudionika diljem svijeta, naglasak ove globalne kampanje biti će na pričama koje se kriju iza same kampanje odnosno učinka kampanje na sve sudionike. Velika hrvatska rukometna imena poput izbornika Hrvoja Horvata, igrača Luke Cindrića, Domagoja Duvnjaka, Zlatka Horvata, Ivana Čupića, Željka Muse, Davida Mandića i Mateja Hrstića, samo su dio okupljenih sportaša koji su se priključili ovogodišnjoj kampanji.

Tijekom mjesec dana kampanje, biti će uključene brojne udruge, pojedinci ali i sportaši koji će ispričati svoje priče.

Posted in Najave, Novosti.